Internet Voorkeur

Melchers en bridge

De woensdagnacht gearresteerde Lorenzo M., die verdacht wordt van betrokkenheid bij de ontvoering van Claudia Melchers, blijkt een kennis te zijn van de familie Melchers uit de bridgewereld. Hij speelde bij de Amsterdamse club het HOK, net zoals Claudia Melchers en haar echtgenoot. Op de site van het HOK is van dat nieuws nog weinig terug te vinden. Wel valt er een tirade te lezen die een bridger aan zijn clubgenoten richt. Sommigen van hen zijn te luidruchtig aan tafel als ze hun spel bespreken. ,,Met groot slem (en klein slem trouwens ook) moet je wat voorzichtiger omgaan. Dat vangen spelers aan de omliggende tafels maar al te makkelijk op, en dat is zonde. Het bieden van een slem blijft toch altijd een beetje een bijzondere gebeurtenis, en die moet niet worden verpest door spelers aan andere tafels die er hun mond niet over kunnen houden.''

www.het-hok.nl

Ranglijst intellectuelen

Politica Ayaan Hirshi Ali en architect Rem Koolhaas zijn door het Amerikaanse tijdschrift Foreign Policy genomineerd in een verkiezing van de `invloedrijkste intellectueel' in het internationale debat. Ze staan op een lijst met honderd namen.

www.foreignpolicy.com