Ellen Walraven

Op vrijdag 23 september schreef Ellen Walraven in het Cultureel Supplement een duidelijk betoog naar aanleiding van de plannen van de staatssecretaris voor Cultuur voor een herziening van het kunstsubsidiestelsel. Het is jammer dat zij slechts reageert op een brief die door staatssecretaris Van der Laan naar de Kamer is gestuurd en niet zelf met een voorstel komt. Nog maar net bekomen van de kunstenplanperikelen lijken we alweer af te stevenen op honderden reacties op voorgenomen plannen. Iedereen wist dat de staatssecretaris met een dergelijk plan zou komen, sterker nog: iedereen wil dat er een ander systeem komt. Waarom is er dan (terwijl er onder meer door mijzelf op aangedrongen is) geen enkele belangenorganisatie met een voorstel gekomen om de subsidietoekenningen wederzijds soepeler te laten verlopen? Voor de vele creatieven die ons gesubsidieerde cultuurland kent is het bedenken van een nieuw systeem toch een peulenschil?

    • Muzikale Leiding Xynix Opera
    • Amsterdams Bach Consort
    • Niek Idelenburg
    • Carthago Consort