Vliegtuigpersoneel wil boycot van film `Flight Plan'

Drie vakbonden die circa 80.000 Amerikaanse stewards en stewardessen vertegenwoordigen hebben gisteren opgeroepen tot een boycot van de vliegtuigthriller 'Flight Plan' van de Duitse regisseur Robert Schwentke. Dat meldde de Los Angeles Times gisteren. Volgens de bonden is het uit oogpunt van veiligheid ongepast om nu een film uit te brengen waarin een steward als terrorist optreedt. Bovendien zouden de vluchtbegeleiders in de film worden neergezet als onbeleefd en onverschillig. De film, met actrice Jodie Foster in de hoofdrol, ging afgelopen weekeinde in première en vertelt het verhaal van een jonge weduwe die op een intercontinentale vlucht betrokken raakt bij een terroristisch complot. Disney, maker van de film, heeft laten weten de actie te betreuren: ,,We hadden geen andere intentie dan het maken van een geweldige actiefilm.''