Vast voor ontvoering

De politie heeft dinsdag- en woensdagnacht op de Nederlandse Antillen twee personen gearresteerd die worden verdacht van betrokkenheid bij de ontvoering van Claudia Melchers. Dat maakte de politie vandaag bekend. Dinsdagochtend werden al twee personen in Gelderland aangehouden. De politie in Amsterdam wil geen verdere mededelingen doen. Meer arrestaties worden niet uitgesloten.

De twee afgelopen dinsdagochtend aangehouden verdachten zijn een echtpaar uit Laag-Keppel. Volgens de advocaat van de vrouw van het echtpaar, Cees Korvinus, ,,heeft mevrouw niets met de zaak te maken''. Hij heeft dan ook ,,goede hoop'' dat ze ,,vandaag dan wel morgen'' weer in vrijheid zal worden gesteld.

Korvinus zegt niets over haar man. Die vertegenwoordigt hij niet. Korvinus wil ook nog niets zeggen over de gronden waarop de vrouw is gearresteerd. Daarover zal hij meer duidelijkheid geven als ze in vrijheid is gesteld, zo zegt Korvinus. Hij wil wel zeggen dat ,,mevrouw op geen enkele manier een bekende is van de familie Melchers'' en dat ze ,,een blanco strafblad heeft''. De Amsterdamse politie wil niet zeggen of de personen die op Curaçao zijn gearresteerd bekenden zijn van de vrouw.

Miljonairsdochter Claudia Melchers werd maandagavond 12 september door drie mannen uit haar huis in Amsterdam ontvoerd. De ontvoerders eisten via een brief die in haar woning werd achtergelaten driehonderd kilo cocaïne als losgeld. Twee dagen later werd Melchers vrijgelaten in Arnhem.