Televisie Film van de dag

Roland Joffé begon als een van de vele regisseurs van de eeuwigdurende Britse tv-serie `Coronation Street'. Hij werkte de hele jaren zeventig en het begin van de jaren tachtig voor tv. Tot hij in 1984 ineens The Killing Fields op het grote doek smeet, een weergaloos spannend en ontroerend drama in de jaren van het bloederige Pol Pot-regime in Cambodja. Daarna is het met Joffé bergafwaarts gegaan.

Er was de grootse, maar weinig substantiële The Mission. Er was een ronkende versie van The Scarlet Letter. En er was, in 1998, Goodbye Lover. Dat die in het aanbod van vanavond overblijft als Film van de Dag, zegt meer over de rest van het aanbod. Twee vurige geliefden moeten een ander verraden om elkaar te kunnen krijgen. Maar zoals het gaat in film noirs: verraad is een gif dat iedereen aantast die ermee in aanraking komt. Dat merken ook Sandra en Ben (Patricia Arquette en Don Johnson) als zij Bens broer, Sandra's man, uit de weg proberen te ruimen.

Goodbye Lover, Roland Joffé,

RTL4 0.35-2.25