Matige opbrengst veiling rekwisieten

Ongeveer 370 rekwisieten uit oude Nederlandse televisieseries als `Zeg 'ns AA', `Oppassen' en `Baantjer' zijn gistermiddag verkocht tijdens de veiling van United Decor. Ruim tweehonderd geïnteresseerden bezochten de verkoop gisteren in Studio 21 in Hilversum.

De meeste interesse ging volgens de veiligmeester uit naar de grote items. Zo ging de bank waarop Mies Bouwman zat in de show `Mies en Scène' voor 1.700 euro weg. De vissenkom van Wilem Duys kostte 1000 euro. Het Swiebertje-servies werd voor ruim 500 euro verkocht. De stoel waarop in 1967 Phil Bloom bloot op de buis verscheen en Nederland schokte, werd voor 300 euro geveild.Voor de kleinere rekwisieten was minder interesse en werden lage prijzen geboden, aldus een woordvoerder van United Decor. Het duurste stuk was een bank die voor 7.000 euro weg ging.

De gisteren verkochte rekwisieten maken deel uit van in totaal 450.000 stukken die United Decor te koop aanbiedt. De rest veilt het bedrijf via internet. De rekwisieten waren eigendom van het Nederlands Omroepproductiebedrijf NOB. Dat ging in mei failliet en werd overgenomen door United Decor. Omdat veel rekwisieten nooit worden gebruikt en te veel ruimte innemen, besloot United Decor tot de veiling. Tot overmorgen kunnen mensen nog via internet een bod uitbrengen.

www.nrc.nl/media

Artikel maandag over veiling,

website veiling