Internet Voorkeur

Miljoen van Melchers

De vader van Claudia Melchers, industriëel Hans Melchers, heeft een miljoen dollar uitgeloofd voor de tip die leidt tot de arrestatie van de ontvoerders van zijn dochter. Inmiddels zijn er enkele verdachten aangehouden, maar het is nog niet zeker of dat gebeurd is naar aanleiding van een tip die via de site www.melcherstip.com binnenkwam.

Melchers betaalt zelf de beloning, maar handelt in samenwerking met justitie, die uiteindelijk beoordeelt wat de gouden tip is.

De betaling is niet afhankelijk van vervolging of veroordeling van de daders en het maakt Melchers ook niet uit hoe de informatie boven water is gekomen. De tips kunnen gemaild worden naar info@melcherstip.com, maar ook gestuurd worden naar een postbusnummer in Aalten, in de Achterhoek.

De Stem van het Kalifaat

Ophef in de media over een filmpje op het web dat wordt toegeschreven aan Al Qaeda. Het actualiteitenprogramma heet `De Stem van het Kalifaat'. Een gemaskerde man - links een wapen, rechts de koran - presententeert in een 16 minuten durende video beelden van de strijd in Irak. De video staat onder meer op de site Jihad Unspun, over de oorlog van de VS tegen het terrorisme,

www.jihadunspun.com.

Alle internetvoorkeuren zijn ook te lezen op www.nrc.nl/voorkeur.