En verder

Grassendagen

Bij Piet en Anja Oudolf in de Achterhoek worden komend weekeinde de laatste Grassendagen van dit jaar georganiseerd. Zaterdag 1 en zondag 2 oktober zijn bezoekers welkom van 10-16u. Dan is tevens de privétuin te bezichtigen die het afgelopen jaar vernieuwd is. Het weekeinde zijn ook Rita van der Zam aanwezig met bollen en bijgoed en Rein en Mark Bulk met een bijzondere collectie heesters.

Kwekerij Oudolf, Broekstraat 17, Hummelo. Inl 031 4381120 & www.oudolf.com

Grassenfeest

Op 1, 8 en 15 oktober staat kwekerij De Groene Toko in het teken van het Grassenfeest. Van 10-18u kunnen bezoekers rondwandelen door proef- en showtuinen, waar een uitgebreide collectie siergrassen wordt getoond. In de kwekerij staan ook mythologische beelden opgesteld van De Griffioen.

De Groene Toko, Meinte 10, Beesd (Gld). Inl 0612529974 & www.degroenetoko.nl & www.degriffioen.com

Fries Aardewerk

Dit is de laatste week dat liefhebbers van Fries Aardewerk terechtkunnen in het Hannemahuis in Harlingen, het Fries Scheepvaartmuseum in Sneek en in het Fries Museum en de Princessehof in Leeuwarden voor tentoonstellingen over dit steengoed. Ter gelegenheid van de manifestatie verscheen het boek 400 jaar fries aardewerk steengoed! uitgegeven door Van Wijnen Franeker (€17,50). In dit royaal geïllustreerde boek wordt aandacht besteed aan het maakproces en de geschiedenis geschetst van de bedrijven die dit aardewerk produceerden. Ook de bedrijven die `modern' Fries aardewerk produceren passeren de revue.

Princessehof, Nationaal Keramiekmusea, Grote Kerkstraat 11, Leeuwarden. Tel 058-2948958. Open di t/m zo 11-17u. www.friesaardewerk.nl

Nationaal Archief

Op donderdag 6 oktober is er in het Nationaal Archief in Den Haag een rondleiding achter de schermen. Belangstellenden mogen een bezoek brengen aan depots, restauratieatelier en De Verdieping van Nederland, de topstukken uit de collecties van het Nationaal Archief en de Koninklijke Bibliotheek.

Nationaal Archief, Prins Willem-Alexanderhof 20, naast Den Haag CS.14-15u30 kosten: € 5 p.p. Inl www.nationaalarchief.nl

Veiling Indonesian Art

Bij Christie's komt volgende week dinsdag Indonesische kunst onder de hamer, variërend van maskers, krissen, gouden sierspelden, sieraden, tekeningen en schilderijen. Voorafgaand aan de veiling zijn er de gebruikelijke kijkdagen op 30 september tot en met 2 oktober van 10-17u en maandag 3 oktober tot 16u.

Christie's, Cornelis Schuytstraat 57, Amsterdam. Inl 020-5755950 & www.Christies.com