Vliegmerk wordt reismerk

Willem Hondius (48) wordt de nieuwe commercieel directeur van luchtvaartmaatschappij Transavia.com. Hij wordt verantwoordelijk voor zowel de lijndiensten als de chartervluchten, die respectievelijk 40 en 60 procent van de omzet vertegenwoordigen. Hondius werkt al zes jaar bij Transavia en leidde onder andere de goedkope maatschappij Basiqair. ,,Die was een groot succes, maar we hebben uiteindelijk toch besloten al onze activiteiten onder de merknaam Transavia.com voort te zetten'', zegt Hondius. In zijn nieuwe functie gaat Hondius het merk Transavia.com `verbreden'. ,,We waren alleen een vliegmerk, maar we willen een reismerk worden. Dat betekent dat je bij ons niet alleen een vlucht kunt boeken, maar een hele reis.'' Voor Transavia werkte Hondius vijftien jaar bij KLM, de eigenaar van Transavia.

personalia@nrc.nl

    • Jochen van Barschot