Vijf generaties in de metaal

De opvolging gaat al 112 jaar van vader op zoon bij staalgroothandel Bressers Metaal in Tilburg, een van de grootste bewerkers en distributeurs van staal in Zuid-Nederland. Het bedrijf begon in 1893 met een eenmansdirectie, maar wordt al sinds de tweede generatie geleid door een duo. De huidige directieleden, de neven Carel en Maarten Bressers, droegen de leiding – en de eigendom – van het bedrijf vorige week formeel over aan de vijfde generatie: hun zonen Valentijn (33) en Daan Bressers (30). ,,Maar ze blijven nog wel over onze schouders meekijken, als commissaris'', zegt Daan Bressers, die voor hij bij het familiebedrijf ging werken eerst een tijdje in de energiesector actief was. Valentijn Bressers werkte eerder in de telecom. ,,Maar de staalhandel bleef ons toch trekken'', zegt Daan Bressers, die zegt dat die markt op dit moment ,,interessanter dan ooit'' is. ,,Het lijkt soms wel een effectenbeurs, zo sterk schommelen de prijzen. Op het juiste moment inkopen en verkopen wordt steeds belangrijker.'' Een hoge of een lage staalprijs beïnvloedt de resultaten van Bressers Metaal beperkt. ,,We geven prijsschommelingen één op één door aan afnemers.''

personalia@nrc.nl

    • Jochen van Barschot