Twee arrestaties in zaak Melchers

De Amsterdamse politie heeft gisterochtend rond zeven uur twee mannen gearresteerd die mogelijk betrokken zijn geweest bij de ontvoering van Claudia Melchers. De politie sluit niet uit dat er meer arrestaties zullen volgen, zo zegt een woordvoerder.

De politie heeft ,,kennis genomen van de keuze'' van Hans Melchers, de vader van Claudia, om een miljoen dollar uit te loven voor de tip die leidt tot de opsporing en aanhouding van de ontvoerders van zijn dochter, zo schrijft de Amsterdamse politie op zijn site. De tips zullen net als alle andere aanwijzingen door de recherche worden onderzocht, zegt een woordvoerder van de politie. ,,Er is dagelijks contact met de heer Melchers.'' Gisteren liet Hans Melchers in een interview met deze krant doorschemeren dat hij weinig vertrouwen heeft in het politieonderzoek.

Over de nationaliteit van de verdachten en andere bijzonderheden over de aanhouding wil de politie ,,in het belang van het onderzoek'' niets zeggen.

Miljonairsdochter Claudia Melchers werd maandagavond 12 september door drie mannen uit haar huis in Amsterdam ontvoerd. De ontvoerders eisten via een brief die in haar woning werd achtergelaten driehonderd kilo cocaïne als `losgeld'.

Twee dagen later werd Melchers, ongedeerd en volgens de politie zonder dat er losgeld betaald was of drugs geleverd waren, vrijgelaten in Arnhem. Momenteel verblijft ze op een geheime locatie ergens in Nederland.