Televisie Film van de dag

The Addams Family was de derde film (ze debuteerde in Mermaids) van de Amerikaanse actrice Christina Ricci, en ook al was ze toen pas elf en heeft ze sindsdien in films van Ang Lee, Terry Gilliam, Tim Burton en Woody Allen gespeeld, die rol is nog steeds niet vergeten. Ricci speelt Wednesday, een van de twee kinderen Addams, en in deze gekke familie – gebaseerd op een stripserie – speelt ze het klaar de gekste te zijn, of in ieder geval degene die zowel het minst als het meest op zijn plaats lijkt in deze verfilming van de cartoons en de televisieserie van Charles Addams over een gezin dat alles anders doet en – bijvoorbeeld – een afgehakte hand als butler heeft. Ricci is als Wednesday ook belangrijk voor de plot: zij twijfelt als eerste aan de echtheid van de na een lange afwezigheid teruggekeerde oom Fester, die uit is op het geld van de familie, die er voor het volgen van zijn bizarre gewoontes wel een fortuin op na moet houden.

The Addams Family Barry Sonnenfeld, 1991 Veronica 20.30-22.30