Radio Voorkeur

De Avonden. In het eerste uur de voomalige weblogger Ramon Müller, een nieuwe episode uit het levensverhaal van Johnny Jordaan en Jeroen Philippona over een opmerkelijke boom. Annette den Heijer verbindt muziek van onder anderen Alessandro Parisotti met twee verhalen van Rudy Kousbroek. In het tweede uur een verhaal van Arnon Grunberg uit New York, gesprek met neerlandicus Jan de Roder over de Duitse schrijver W.G. Sebald. En: Armeno Alberts over het werk van de Amerikaanse geluidskunstenaar en componist Alvin Lucier. Na tienen Roel Bentz van den Berg over vier versies van Sam Cooke's soulballad A Change Is Gonna Come, waaronder een van Bob Dylan.

De Avonden, 747AM, 20.00-23.00u.

Kunststof. Gesprek met portretfotograaf Koos Breukel. Hij maakt monumentale zwart/wit-foto's van vrienden, studenten, bekende kunstenaars en `beschadigde' mensen. In deze verstilde portretten gaat het hem om de menselijke kwetsbaarheid. Zijn werk te zien op de solotentoonstelling `Ontmoetingen' in museum De Hallen in Haarlem.

Kunststof, Radio 1, 19.00-20.00u.