Lege kantoren te huur

Het Groot Handelsgebouw in Rotterdam (naast het Centraal Station) heeft een nieuwe directeur: Marius Meurs (53) gaat het gebouw, en de beursgenoteerde eigenaar van het gebouw, Groothandelsgebouwen NV, leiden. ,,Het gebouw is de afgelopen drie jaar grondig verbouwd, waardoor het nu geen logistiek centrum met magazijnen meer is, maar volledig uit kantoren bestaat'', zegt Meurs. Zijn eerste prioriteit is huurders te vinden voor de – mede door de verbouwing – deels leegstaande kantoren. Het is niet het beste moment om 100.000 vierkante meter kantoorruimte op de markt te brengen, erkent hij. ,,De kantorenmarkt is moeilijk, maar we zitten wel op een toplocatie.'' Meurs was eerder directeur van de vastgoedpoot van NIB Capital, later zelfstandig consultant en directeur van vastgoedbeleggingsfonds Westersuyker, dat eind 2004 werd verkocht. ,,Daarna heb ik mijn adviespraktijk weer opgepakt, totdat deze kans zich aandiende.''

personalia@nrc.nl

    • Jochen van Barschot