Internet Voorkeur

Tonerkrankheit. De nieuwe CNV-voorzitter René Paas wil graag weten hoeveel Nederlanders last hebben van fijnstof in kantoren doordat ze in de buurt van laserprinters of kopieerapparaten werken. In Duitsland krijgt de `Tonerkrankheit' al serieuze aandacht van vakbonden en bedrijven. Dan moet het haast in Nederland ook een probleem zijn, vermoedt Paas, die oproept om gevallen van bijvoorbeeld longproblemen en bronchitis te melden bij de vakcentrale cnv via het webadres internet@cnv.nl. Voor meer informatie zie de site www.cnv.nl of de uitzending van TROS Radar van eerder deze week: www.trosradar.nl

Nuna 3 en World Solar Challenge. Er is een website geheel gewijd aan het Nuon Solar Team dat in Adelaide, Australië, de World Solar Challenge won. De race van ruim 3000 kilometer, die op 25 september in Darwin begon, werd van dag tot dag gevolgd. Er zijn filmpjes te zien van de ontwikkeling van de Nuna 3 en van de elf studenten van de TU Delft die de winnende zonnewagen bouwden en bestuurden. Meer over de race zelf, de omstandigheden en de overige deelnemers op de officiële website van de competitie. Hier ook wetenschappelijke wetenswaardigheden over de ontwikkeling van de zonnewagen.

www.nuonsolarteam.nl/nuna3/

www.wsc.org.au/2005/competition/