Economen op één lijn krijgen

Han de Jong (48) wordt per 1 oktober hoofd van het Economisch Bureau van ABN Amro, het onderdeel van de bank dat macro-economische ontwikkelingen in kaart brengt. Sinds 2001 is hij hoofd investeringsbeleid bij ABN Amro Asset Management. ,,Daar doen we, mede op basis van gegevens van het Economisch Bureau, ook onderzoek naar economische ontwikkelingen. Die vertalen we vervolgens naar een concrete visie op beleggingen'', zegt De Jong. ,,Het onderzoek dat het Economisch Bureau doet, is fundamenteler.'' De Jong werkt, met een uitstapje naar een effectenmakelaar in Ierland, sinds 1984 bij ABN Amro. Hij is van plan in zijn nieuwe functie het economisch onderzoek binnen de bank meer op één lijn te brengen. ,,Ik ga natuurlijk niet tegen een ABN Amro-econoom zeggen: vanaf nu moet je zeggen dat de dollar zal dalen. Maar het zou wel handig zijn als we intern over dat soort onderwerpen discussiëren en vervolgens naar buiten toe hetzelfde verhaal vertellen.''

personalia@nrc.nl

    • Jochen van Barschot