Benfica gaat in slotfase onderuit

Spits Ruud van Nistelrooij heeft gisteren voor zijn club Manchester United de overwinning veilig gesteld op Benfica dat wordt getraind door Ronald Koeman. Vijf minuten voor tijd maakte Van Nistelrooij 2-1, nadat de clubs op een gelijkspel leken af te stevenen.

Middenvelder Ryan Giggs van Manchester had met een van richting veranderde vrije trap de openingstreffer voor zijn rekening genomen. Pedro Simao zorgde vervolgens voor de 1-1, door met een fraai schot doelman Edwin van der Sar te passeren. De Nederlandse doelman hield vervolgens met enkele goede reddingen de Portugezen van een voorsprong af.

Benfica had vorige week wel zijn eerste duel gewonnen, door een treffer in blessuretijd tegen Lille. De Fransen speelde nu gelijk (0-0) tegen Villarreal, waar voormalig AZ-speler Jan Kromkamp actief is.

Barcelona won ook zijn tweede wedstrijd. Rijkaards formatie, met Mark van Bommel en Giovanni van Bronckhorst in de basis, versloeg op eigen veld Udinese (4-1). De Braziliaan Ronaldinho maakte voor rust al twee treffers, waarvan één uit een vrije trap. Ook Gustavo Deco scoorde in die fase, eveneens uit een vrije trap. Kort na de pauze werd Udineses middenvelder José Vidigal uit het veld gestuurd en vervolgens zette Ronaldinho uit een penalty zijn ploeg op 4-1.

Bayern München en Juventus hebben tot nu toe in groep A het maximaal aantal punten behaald. Bayern, met Roy Makaay, was in eigen huis te sterk voor het Belgische Club Brugge (1-0). Martin Demichelis scoorde. Juventus versloeg Rapid Wien (3-0). Hier waren de Fransman David Trezeguet, de Roemeense invaller Adrian Mutu en de Zweed Zlatan Ibrahimovic, voormalig Ajacied, de doelpuntenmakers.

Het Zwitserse FC Thun won thuis van Sparta Praag. De teams die in de poule van Ajax en Arsenal zitten leken op een gelijkspel uit te komen, maar 1 minuut voor tijd scoorde de Bosnische verdediger Selver Hodzic voor de Zwitsers. Twee weken geleden verloor FC Thun in blessuretijd van Arsenal. Ruim 30.000 mensen woonden het duel tegen de Tsjechen in Bern bij.