Belgische bondscoach De Cauwer stopt

De Belgische wielrenbondscoach Jose de Cauwer stopt. Hij heeft dit besluit genomen na het veroveren van de wereldtitel in Madrid door Tom Boonen. De 56-jarige De Cauwer gaat bij de profploeg Davitamon-Lotto aan de slag. Acht jaar selecteerde Jose de Cauwer de renners van de Belgische ploeg voor de WK. Hij nam in 1997 de baan over van Eddy Merckx ontslag nam kort nadat Johan Museeuw wereldkampioen was geworden. De Cauwer kwam vorige week in conflict met Patrick Lefevere, teamdirecteur van Quick Step, die beweerde dat te weinig teamgenoten van Tom Boonen (Quick Step) geselecteerd waren en te veel renners van Davitamon-Lotto. Vanmiddag geeft De Cauwer een toelichting op zijn vertrek en zijn nieuwe betrekking bij Davitamon-Lotto, dat ook actief is als sponsor van de Belgische wielerbond.