Internet Voorkeur

Flora en fauna. Wie op zoek is naar de Latijnse naam van de zadelsprinkhaan of de gewone eikvaren kan terecht bij een nieuwe site van museum Naturalis in Leiden. Het museum heeft de website www.nederlandsesoorten.nl gemaakt met informatie over de Nederlandse flora en fauna. De site is gisteren geopend door minister Veerman (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit). De Nederlandse dieren en planten behoren tot de best onderzochte ter wereld, maar de informatie daarover op internet was tot nu toe sterk versnipperd. Met deze nieuwe website bestaat voor het eerst een totaaloverzicht van de Nederlandse biodiversiteit. Het bestand telt nu al meer dan 35.000 soorten die in taxonomische samenhang worden gepresenteerd. Ook hoe en waar de soorten voorkomen en hun wettelijke bescherming zijn opgenomen. Alle tot nu toe gepubliceerde naamlijsten en meldingen zijn samengebracht in een centrale database, die via een gebruiksvriendelijke website wordt ontsloten. De website is de weerslag van ongeveer 150 jaar veldwerk en van de inspanningen van vele tientallen organisaties en experts. De database wordt de komende jaren nog uitgebreid, onder meer met extra zeedieren en eencellige organismen.

www.nederlandsesoorten.nl