Dolfijntje

In De Echo, mijn brave Amsterdamse stadsblad, trof mij een reportage over erotische party's die overal in het land worden gehouden. Het bijzondere van deze party's is dat ze alleen voor vrouwen bestemd zijn.

Het systeem is hetzelfde als bij de tupperwareparty, waarbij één vrouw andere vrouwen thuis uitnodigt voor een verkoopsessie van een bedrijf. Als beloning krijgt zij een cadeautje uit het assortiment. Ook bij de erotische party's gaat het om huishoudelijke artikelen, zou je kunnen zeggen, maar dan meer gericht op de rauwe behoeftebevrediging.

Conny de Buijzer, een keurige, pronte verschijning, reist van ,,de Drentse dorpen tot Maastricht en het mondaine 't Gooi'' om de party's namens haar bedrijf Sexclusively te geven. ,,De party's'', vertelt Conny, ,,zijn een combinatie van een informatieve presentatie van mooie en spannende erotische artikelen, het stellen van de meest uiteenlopende vragen en alles bekijken en vasthouden.''

Op een foto zien we vier zeer zedig geklede vrouwen met Conny om een tafel staan waarop de dildo's en de vibrators in de snoezigste snoepkleurtjes verrijzen. Na afloop wordt er altijd naar hartelust besteld, zegt Conny, en ze geeft een opsomming die niemand van ons in zijn stoutste dromen had kunnen verzinnen: ,,Vibrerende Dolfijn, Waterwilly, Enthousiaste Onderzeeër, Vibrerende Octopus, Roze Geheimpje, Winegums Tits en Peckers, Secret Garden, Klein maar Fijn, Waterbestendige Vinger, Glow in the Dark, de Tarzan Black is Beautiful, G-Spot Dolfijn, Vol met Trucjes.''

Net als goede literatuur moet deze opsomming het vooral hebben van de suggestie. Ze doet een dringend beroep op onze verbeelding. De werkelijkheid, te vinden op Conny's website, kan daarna alleen maar een beetje tegenvallen. Zo blijkt de Vibrerende Dolfijn `een dolfijntje' te zijn, waarvan ,,het lichaam perfect je vagina omsluit, terwijl zijn neusje je clitoris verwent''.

Het neusje van de zalm is het neusje van de dolfijn geworden – aardig, misschien zelfs dol-fijn, maar niet opzienbarend.

Op die website blijken al die Enthousiaste Onderzeeërs en Waterbestendige Vingers opeens `transparante anaaldilo's' en `4-delige prothesesets' te zijn. ,,De vibraties zijn traploos instelbaar'', staat er soms al even kil bij.

Wat mij vooral opviel, was dat zoveel seksattributen op zelfbevrediging zijn gericht: van die goeie ouwe, geribbelde vibrator tot de `oppompbare anaalplug' (,,in de anus invoeren en het zo groot oppompen als je lekker vindt'').

Het nieuwste snufje voor de man is de `orostimulator': kunstlippen die ,,als een vrouwenmond je penis omsluiten, als in het echt zuigend en likkend''. Het gevalletje past `comfortabel' over je penis, een pompje met een ingebouwde vibrator doet de rest. Kees is klaar.

Mannen en vrouwen, ze hebben elkaar eigenlijk niet meer nodig. Een royale bestelling bij Conny de Buijzer maakt al ons relatieleed overbodig. Met een goede anaalvibrator, mits traploos instelbaar en ,,in een gezellig roze kleurtje'', ben je van een hoop gezeur af.

    • Frits Abrahams