Acteur Don Adams (82) overleden

De Amerikaanse acteur Don Adams is zondag in een ziekenhuis in Los Angeles overleden aan de gevolgen van een longontsteking. Don Adams schitterde in de door Mel Brooks bedachte satirische spionageserie Get Smart uit 1965. In die serie speelde Adams een geheim agent. Smart was een sukkel, maar zo'n sukkel die in zijn onvoorspelbaarheid zijn tegenstander te slim af is. Get Smart werd in de jaren zestig en zeventig ook in Nederland uitgezonden. Wie de serie ooit zag zal zich de eindeloze rij deuren herinneren die Smart door moest op weg naar zijn kantoor. Ook de in zijn schoenzool verstopte mobiele telefoon is een klassieker. Get Smart won twee keer de Emmy voor beste comedyserie en Don Adams was drie maal de beste acteur in dat genre. Na Get Smart vond Adams geen andere rollen waarin hij als acteur kon schitteren. Wel had hij succes als de stem van inspecteur Gadget in de gelijknamige tekenfilmserie uit 1983.