Aantal deelnemers Vrouwenspelen verdubbeld

Aan de Vierde Islamitische Vrouwenspelen doen 40 landen mee, twee keer zoveel als in 2001 aan de derde. Onder de deelneemsters is ook een islamitische Amerikaanse, Saira Kureshi, die aan de dagelijks uitkomende spelenkrant heeft gemeld in Teheran te zijn als teken van vrede tegen de achtergrond van de moeilijke relatie tussen Iran en de Verenigde Staten. Er zijn diverse niet-islamitische landen aanwezig, waaronder Duitsland en Zuid-Korea. Islamitische afwezigen zijn Saoedi-Arabië – maar voor dit ultraconservatieve land gingen waarschijnlijk de Iraanse islamitische voorzorgen nog niet ver genoeg – en heel Noord-Afrika. Irans politieke verhouding met dat gebied ligt soms wat gevoelig. Ook Turkije is er niet. Mogelijk ging de islamitische sfeer de seculiere Turkse autoriteiten juist te ver.

Onder de 18 sporten die in Teheran worden beoefend zijn atletiek, zwemmen, tafeltennis en verscheidene balsporten.