www.nrc.nl

Vandaag staat op www.nrc.nl/scholieren de nieuwe digitale weekkrant met een keuze uit de krant van de afgelopen week.Eetstoringen.

Uit het openingsartikel: ,,Eetstoornissen en sportverslaving zijn in Argentinië veelvoorkomende kwalen. De situatie is zo zorgwekkend dat de overheid van de provincie Buenos Aires besloten heeft tot de invoering van wetgeving die voor zover bekend nergens anders ter wereld voorkomt: houders van boetiekjes die alleen nog maar strakke heupbroeken verkopen of jurkjes die alleen de dunste vrouwen passen, kunnen sinds 1 september beboet worden. Zo moet worden voorkomen dat Argentijnse meisjes geforceerd brakend boven de toiletpot hangen omdat ze geen passende hippe kleren kunnen kopen.''

Hijg maar in mijn nek.

Vaste columniste op de scholierensite, Tamar de Waal (17, 6 vwo), las `De Avonden' van Gerard Kornelis van 't Reve. Ze schrijft: ,,Ik baadde tevreden in de sleur van Frits. Het is een prachtig boek, want er gebeurt niets, maar tegelijkertijd zoveel. De schellen vielen van mijn ogen toen ik me realiseerde dat je ook zo kan schrijven. Alsof je eigenlijk niets te vertellen hebt. Tenminste, niet op het eerste gezicht. Wie het ziet, ziet 't en wie niet, niet. Het besef dat er zo'n mooi boek is geschreven over niksen, herhaling, loomheid en luiheid brak bij mij muren open.''

Maarten 't Hart heeft literaire x-factor.

Voor je lijst lezen wordt makkelijker en leuker met de suggesties van Pieter Steinz in de serie De literaire x-factor. Deze week weer een nieuwe aflevering: Het woeden der gehele wereld van Maarten 't Hart. Ook nu weer met een infographic waarin je kunt zien door welke boeken de auteur is beïnvloed en welke schrijvers daarna op hetzelfde thema zijn doorgegaan.