Televisie Overige Films

Die Another Day (Lee Tamahori, 2002, Engeland/VS). In twintigste Bond-film speelt Pierce Brosnan voor de vierde keer de hoofdrol, tredend in de voetsporen van illustere voorgangers. Na 14 maanden gevangenschap in Noord-Korea simuleert hij onder meer een hartaanval. Met Halle Berry als de belangrijkste Bondgirl. SBS6, 20.30-23.15u., onderbroken door Hart van Nederland.

La saison des hommes (Moufida Tlatli, 2000, Tunesië/Frankrijk). Regisseuse van Les silences du palais vertelt andermaal over het patriarchale juk waaronder Tunesische vrouwen gebukt gaan en over hun pogingen zich daaraan te ontworstelen. Moeder keert vanuit Tunis met autistisch zoontje terug naar het eiland Djerba. TV5, 22.30-0.30u.

Role of a Lifetime (Anthony Alda, 2001, VS). In mondiaal vrijwel ongedistribueerd gebleven film speelt een doodgewaand acteur incognito de hoofdrol in een speelfilm over zijn eigen leven. RTL4, 0.35-2.15u.

Haunted Honeymoon (Gene Wilder, 1986, VS). Melige griezelkomedie probeert eer te bewijzen aan Hollywoodmysteries uit de jaren dertig. Aan vooravond van huwelijk worden Gene Wilder en Gilda Radner in huis van travestie-tante Dom DeLuise belaagd door familieleden. BBC1, 0.50-2.15u.

Arsenic and Old Lace (Frank Capra, 1942, VS). Zwarte komedie naar toneelhit paart bizar gegeven aan overacting. Twee oude vrijsters in Brooklyn plegen eenzame heren te inviteren om hen te vergiftigen. Met Cary Grant, Josephine Hull, Jean Adair, Priscilla Lane, Peter Lorre. Arte, 0.55-2.48u.]]]

La notte brava (Mauro Bolognini, 1959, Italië/Frankrijk). Door Pier Paolo Pasolini geschreven portret van een etmaal uit het leven van drie Romeinse kruimelcriminelen die achter de meisjes aan zitten. Venijn van Pasolini's analyse dat armoe onvermijdelijk tot immoreel gedrag leidt, wordt beetje weggepoetst in de regie van Bolognini. Morgen, TV5, 10.15-12.05u.