Televisie Film van de dag

De Amerikaanse regisseur Nora Ephron maakte onlangs Bewitched, de zoveelste filmversie van een oude televisieserie. Vroeger haalde ze haar inspiratie uit films. In 1993 had ze een grote hit met Sleeplees In Seattle, een romantische komedie met Tom Hanks en Meg Ryan, waarin de klassieker An Affair to Remember uit 1957 met Gary Grant en Deborah Kerr een grote rol speelde.

Vijf jaar later volgde You've Got Mail, een film die, iets beter verborgen, geïnspireerd was op The Shop Around the Corner van Ernst Lubitsch uit 1940 met James Stewart en Margaret Sullivan. In de film van Lubitsch communiceerden de personages via brieven. In You've Got Mail gebruiken ze e-mail. Verder gaat hun gebruik van internet nog niet. Kathleen drijft op Manhattan een kleine kinderboekwinkel. Joe's bedrijf wil om de hoek een filiaal van een grote boekenketen openen. En toch zijn ze voor elkaar bestemd. Gelukkig worden ze weer door Meg Ryan en Tom Hanks gespeeld.

You've Got Mail Nora Ephron 1998 NET 5 20.30-22.45