Retour Brussel-Den Haag

Ringtone Donner

Nu verkrijgbaar voor uw mobiele telefoon: de minister Donner-ringtone. Tientallen ringtones zijn sinds een paar dagen te downloaden op www.geenstijl.nl. De website heeft een wedstrijd audiofucken uitgeschreven voor de beste montage van de podcast van de minister van Justitie. Een podcast is een audiobestand op mp3-formaat.

De podcast van Donner, sinds vorige week op www.justitie.nl in de lucht, is in korte tijd de risee van internetters en webloggers geworden. De begroeting van Donner ,,Goedendag. Wat u hoort, is een eerste poging van mijn kant om op de meest moderne wijze met u in contact te komen.'' is op allerlei manieren gemixt.

Dat het uitgerekend minister Donner (Justitie, CDA) is die als eerste kabinetslid een eigen podcast heeft, is dan ook een beetje merkwaardig. Donner geeft het zelf toe in zijn bijdrage: ,,Voor zover ik kan nagaan, is er nog geen minister die op deze methode communiceert. Zo zie je maar dat de minister die het meest achterloopt in één klap het meest voor kan lopen.''

Sinds vorige week heeft de politiek de podcast ontdekt als nieuw communicatiemiddel. Naast Donner heeft sinds prinsjesdag ook PvdA-leider Wouter Bos een eigen podcast. Zijn collega Van Aartsen (VVD) heeft plannen. Tweede-Kamerlid Peter van Heemst (PvdA) startte zijn uitzending een dag eerder dan Wouter Bos, vorige week maandag. Trots meldt hij op zijn website www.petervanheemst.nl dat hij Bos net heeft kunnen aftroeven. De trend is afgekeken van de laatste presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten.