Radio Voorkeur

In Kunststof is vanavond Merel Uslu te gast. Ze is de maker van de prijswinnende film Roos en Rana en maakte meer dan vijftig portretten voor het NPS televisieprogramma Urbania. Nu heeft documentaire-maakster Meral Uslu haar vader tot onderwerp gemaakt. In De Kinderen van mijn Vader ondervraagt ze haar vader over zijn buitenechtelijke relaties en gaat ze op zoek naar halfbroers en -zussen. Vrijdag 30 september gaat de film in première op het Nederlands Film Festival in Utrecht.

Kunststof, NPS, Radio 1, 19.00-20.00u. Presentator Ivo de Wijs nam afgelopen zomer na 20 jaar afscheid van het VARA-radioprogramma Vroege Vogels, dat elke zondagochtend uitgezonden wordt. Hoogtepunten uit de uitzendingen zijn nog te horen de site van de VARA, samen met videoopnames en interviews van de radiopresentator, dichter en taalkunstenaar. Ivo schreef een gedicht over zijn afscheid, Uitslapen op zondagochtend: ,,Ontwaken na een nacht van dromen/En turen naar het wolkendek/Totdat de Vroege Vogels komen/Met een antenne in hun bek.''

Klik op vroegevogels.vara.nl op het knopje Extra.

http://vroegevogels.vara.nl