Lezen!

Vrijwel dagelijks knip ik artikelen uit NRC Handelsblad of Het Financieele Dagblad, als ik vind dat het voor mijn gezin zinvol is om die artikelen te lezen. Ik schrijf er de aanbeveling `Lezen!' bij, soms gevolgd door de naam van één of meer van mijn dochters. Dat is mijn bijdrage aan hun persoonlijke ontwikkeling.

Vanochtend lag NRC Handelsblad op de keukentafel. Bij het artikel van Willem van Toorn over de banalisering van het Nederlandse landschap stond: `Jan Carel, lezen!' Nadat ik het stuk uit had, zei ik tegen mijn dochter Isabé, net begonnen met haar studie sociale geografie: ,,Leuk artikel zeg.''

,,Is het goed?'' zei ze. ,,Mooi, dan ga ik het ook lezen.''

Bijdragen van lezers zijn welkom via een formulier op www.nrc.nl/ik. Op deze site staan ook de spelregels van de ik-rubriek.

    • J.C.M. van Dorp