HSV proost op Bayern na zege in Hamburg

De fans van Hamburger SV konden zaterdag hun geluk niet op. Hun favoriete ploeg won in eigen huis met 2-0 van de ongenaakbaar geachte landskampioen Bayern München. Als speciale beloning kunnen de club en zijn aanhangers op niet minder dan 10.000 liter bier rekenen.

Een Duitse bierbrouwer loofde die premie een paar dagen eerder uit voor de eerste ploeg die Bayern na vijftien competitiezeges op rij de eerste nederlaag zou bezorgen. Voor nummer twee HSV reden te meer om er zaterdag in de topper extra tegenaan te gaan.

Oud-Ajacied Van der Vaart opende voor 55.000 toeschouwers in de beginfase de score met zijn vierde treffer voor zijn nieuwe ploeg. Hij werd in de 82ste minuut gewisseld voor Ziegler. Trochowski maakte na ruim een uur 2-0.

De overwinning voor de thuisploeg, met ook verdediger Boulahrouz in de gelederen, was niet onverdiend. Bayern drong alleen in de slotfase flink aan. Spits Makaay kwam in zijn honderdste wedstrijd voor de Beierse topclub niet tot scoren.

Op de ranglijst is HSV de uitgegleden lijstaanvoerder tot op één punt genaderd. Voor de nog ongeslagen ploeg van trainer Doll was het de eerste overwinning op Bayern in Hamburg in tien jaar.

Werder Bremen handhaafde zich op de derde plaats dankzij een krappe zege op Leverkusen (2-1). Topscorer Klose (zeven doelpunten) en Klasnic maakten de treffers voor de thuisclub, die op twee punten staat van Bayern. Hertha BSC won na ruim dertig jaar weer eens in Keulen van 1.FC Köln: 0-1. Dat was dik verdiend. Verdediger Madlung maakte de enige goal.

Schalke 04, tegenstander van PSV in de Champions League, versloeg Hannover 96 met 2-0. Lincoln en Kuranyi scoorden in de tweede helft. Het nog altijd ongeslagen Schalke, dat in de vier voorgaande competitieduels op remise bleef steken, heeft een achterstand van vijf punten op Bayern.

Trainer Bert van Marwijk ontsnapte met Borussia Dortmund bij staartploeg FSV Mainz aan een pijnlijke nederlaag: 1-1. Metzelder scoorde voor de middenmoter in de laatste minuut.