Honkballer `positief'

De finale van het Nederlands kampioenschap honkbal stond afgelopen weekeinde in het teken van een dopinggeval. Bij HCAW-routinier Ralph Milliard zijn sporen van verboden middelen gevonden. Zowel de A-urinestaal als de contra-expertise van de test op 24 juli leverde een positieve uitslag op. Toch mocht Milliard meedoen aan de eerste twee wedstrijden van de Holland Series tegen Neptunus, met als inzet de Nederlandse titel.

HCAW won zaterdag het openingsduel met 1-0. Titelverdediger Neptunus speelde evenwel onder protest, net als gisteren. De Rotterdamse club vindt het principieel onjuist dat de beroepscommissie van de Nederlandse honkbalbond de voorlopige schorsing van Milliard heeft opgeschort.

De tweede wedstrijd gisteren in Bussum leverde een ruime zege (7-0) op voor het boze Neptunus, zodat de stand in de Holland Series 1-1 is. Donderdag staat de derde wedstrijd op het programma.

Volgens HCAW-teammanager Ron Jaarsma is het niet meer dan logisch dat de oud-international, die vorig jaar bij de Zomerspelen in Athene zijn laatste interland speelde, in de Holland Series gewoon van de partij is. ,,Hij is namelijk nog door niemand gehoord. Volgens mij leven wij hier in Nederland nog steeds in een democratie; daar past hoor en wederhoor bij.'' De KNBSB wilde niet reageren op de heikele kwestie.