Autocoureur uit Oviedo is de held van Spanje

De kranten in Spanje stonden al vol toen Fernando Alonso twee jaar geleden zijn eerste Grand Prix won. Vanochtend, daags nadat de 24-jarige coureur wereldkampioen was geworden, was het niet anders. Een foto van de jonge held prijkte op de voorpagina van elke Spaanse krant. `Torero!', luidde de kop op de voorpagina van de sportkrant Marca.

Uit de mond van de Spaanse koning Juan Carlos tekende het dagblad El País op dat het gisteren een bijzondere dag was voor Spanje. De koning van Spanje – een autosportliefhebber en elk jaar een vaste gast op het erepodium na afloop van de Grote Prijs van Spanje – zei dat gisteren in een telefoongesprek met de eerste Spaanse wereldkampioen in de hoogste klasse van de autosport.

De felicitatie van de koning was een van de ongeveer 300 telefoontjes die de manager van Alonso in het eerste uur na de race in São Paulo kreeg. ,,Ik hoop dat ik je binnenkort kan ontmoeten'', kreeg de coureur te horen van de Spaanse premier Jose Luis Rodriguez Zapatero.

In Oviedo, de stad in het noorden van Spanje waar Alonso vierentwintig jaar geleden werd geboren, gingen gisteravond na afloop van de Grote Prijs van Brazilië 30.000 mensen de straat op om de wereldtitel te vieren.