Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Wiesenthal in Israël begraven

Simon Wiesenthal is gisteren in de Israëlische stad Herzlia begraven. De man die zijn leven in het teken stelde van opsporing van nazi's overleed dinsdag in Wenen op 96-jarige leeftijd. Honderden mensen woonden de plechtigheid in Herzlia bij. ,,Niemand heeft meer gedaan dan hij aan het voor de rechter brengen van de grootste misdadigers uit de geschiedenis'', zei rabbijn Marvin Hier, die het Simon Wiesenthal Centrum leidt. Later zullen ook de stoffelijke resten van Wiesenthals vrouw Cyla, die in 2003 overleed, naar Israël worden gebracht.