Waar is de man

Het verhaal van Lia Ortelee over contactadvertenties en oudere heren leverde zes reacties op. Een drukken we hier af.

Inmiddels twee jaar weduwe (en dat veel te jong geworden, ik was 52...), kijk ik in de NRC weleens naar contactadvertenties. Het valt me op dat veel vrouwen melden slank te zijn en humor te hebben. Bovendien willen ze allemaal wandelen, fietsen, naar musea, lekker eten en gezelligheid. Dan vraag ik me af, hoe vind je de juiste man? Het lijkt zo op elkaar...

Inmiddels heb ik wel de advertenties voor de NRC-datingsite bewaard, maar er nog geen actie op ondernomen. Het lijkt me alles bij elkaar best moeilijk namelijk. Vooral als je zoals ik een lot uit de loterij hebt gehad, 31 jaar lang!

Naast de contactadvertenties is er nog iets dat me verbaast. Iedere schoolvakantie probeer ik op reis te zijn. Ik ben leerkracht en alleen thuiszitten wil ik niet. Het liefst boek ik actieve groepsreizen met natuur of cultuur als accent, mede afhankelijk van het seizoen. Steeds weer is de samenstelling van dat soort groepen hetzelfde. Stellen, al dan niet gehuwd en alleenstaande vrouwen, van wie veel weduwe en een paar gescheiden zijn. Alleenstaande mannen ben ik er tot nu toe niet of zelden tegengekomen. Gaan die niet op reis? Hoe zit dat?