Televisie FIlm van de dag

Sleepy Hollow.

Johnny Depp is de favoriete acteur van Tim Burton. Hij is nu te zien als Willy Wonka in Burtons verfilming van Roald Dahls klassieke kinderboek Sjakie en de chocoladefabriek. Binnenkort is hij de stem van een naar hem gemodelleerde pop in de animatiefilm Corpse Bride, die op het filmfestival van Venetië in première ging. Daarvoor was Depp al in drie films van Burton te zien geweest: Edward Scissorhands (1990), Ed Wood (1994) en Sleepy Hollow (1999). Misschien is Burton wel zo dol op Depp omdat het een acteur is die zich staande kan houden in het visuele spektakel dat de Amerikaanse regisseur het publiek zo graag voortzet, al is Depp in Burtons films geen eye candy.

In het horrorsprookje Sleepy Hollow, dat zich afspeelt in 1799, moet Depp het als detective Ichabod Crane onder meer opnemen tegen de hoofdloze Hessische ruiter en de boom van de dood, die daarentegen een heleboel hoofden heeft. De art direction werd met een Oscar bekroond. Sleepy Hollow (Tim Burton, 1999, VS), RTL 5, 22.05-0.00 uur