Radio Voorkeur

Vreemde vogels. In de radiodocumentaire Vreemde vogels gaan Annabet Langkamp (29) en Martijn Winkler (27) op zoek naar het idealisme en de ongebondenheid die een groep vrienden kenmerkte waartoe ook zij behoorden. De vrienden maakten in de jaren negentig `Studenten tv' waarvoor ze jarenlang samen optrokken en filmjes maakten. Ze wilden leven voor de kunst en vrij en onbevangen zijn. Als inspiratiebron diende het zangduo Elly en Rikkert. Bij het weerzien confronteren Langkamp en Winkler de vrienden van weleer met de vraag in hoeverre ze nog leven volgens de idealen van vroeger. Kozen ze voor een carrière of voor een marginaal kunstenaarsleven?

Ook komt een ingrijpende gebeurtenis ter sprake die de groep op zijn kop zette. De radiomakers leggen Elly en Rikkert de vraag voor of een leven in dienst van je idealen gedoemd is te mislukken. De makers probeerden het antwoord te vinden op de vraag hoe je je leven moet inrichten. Omdat ze zelf ook deel uitmaken van de documentaire, benaderden ze behalve een aantal vrienden ook zichzelf zeer kritisch.

RadioAtelier, Human., Radio 1, 21.00-22.00 uur