Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Entertainment

Polar Bear

Een band waarin niemand zingt, die moet wel ongelooflijk saai zijn. Een band met twee tenorsaxofoons erin, dat moet wel uitdraaien op een eindeloze battle waarbij de ene toeteraar de andere de hoek in blaast. Een band die alleen maar eigen stukkies speelt, die moet wel bestaan uit wereldvreemde, arrogante eikels.

Een band die spot met deze wetten, anderen noemen het vooroordelen, is het Engelse Polar Bear onder leiding van drummer Sebastian Rochford. Een frisse club die zich met mooie melodieën en pakkende beats direct tot het publiek wendt zonder toestemming van conservatorium of paus. Het repertoire is meezingbaar en soms heel poëtisch, dansen is mogelijk, maar niet verplicht. Wie deze wonderlijke band wil zien kan van 29/9 t/m 6/10 terecht in Antwerpen, Tilburg, Heist op den Berg, Amsterdam, Brussel, Rotterdam en Utrecht.

Held on the Tips of Fingers

RUB RRCDLP 05

Distr. LOWLANDS

****

Raadpleeg www.polarbearmusic.com