Overval mislukt

De criminelen die afgelopen woensdag met veel geweld een geldwagen in Stein overvielen, zijn er zonder buit vandoor gegaan. Dat heeft directeur P. Verzendaal van Geldnet gisteren gezegd. Het bedrijf kon dat controleren omdat het de geldauto terugkreeg van de Limburgse recherche.

Ook een soortgelijke overval elf weken geleden, eveneens in Stein, leverde niets op. Volgens Verzendaal was dat ook zo bij vier overvallen op wagens van het zusterbedrijf in België en op een geldwagen in Noord-Frankrijk. ,,Ze worden steeds desperater.''

De bende heeft de cassettes in het gangpad van de bestelauto geopend maar die waren leeg. Vervolgens is nog geprobeerd tegen de wand bevestigde kluisjes te openen met explosieven, maar dat is mislukt.

De geldtransportbedrijven Brinks en Geldnet praten volgende week met de top van Justitie. Zij willen extra inzet van politie en justitie om de daders, waarschijnlijk steeds weer dezelfde bende, zo snel mogelijk op te pakken.