Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Televisie

NRC en VPRO samen over boeken

In co-productie met de bijlage Boeken van NRC Handelsblad begint de VPRO-televisie zondag op Nederland 3 met Boeken &cetera, een nieuw interviewprogramma met schrijvers.

Aansluitend op Buitenhof om 13.00 uur ontvangt presentator Wim Brands wekelijks auteurs van pas verschenen boeken, hoofdzakelijk op het gebied van non-fictie. Brands is bekend als redacteur van het culturele radioprogramma De Avonden van de VPRO, waarin hij al langer schrijvers interviewt. Het nieuwe zondagochtendprogramma is zijn televisiedebuut.

Morgen ontvangt Brands de sociologe Jolande Withuis, van wie deze week de studie `Na het kamp - vriendschap en politieke strijd' verschijnt.

De titel van het programma Boeken &cetera verwijst behalve naar de krant ook naar Lezen &cetera, een boekenprogramma dat NRC Handelsblad eerder op de Amsterdamse regionale zender AT5 bracht en naar de titel van lezingen die NRC's literair recensent Pieter Steinz regelmatig houdt. De VPRO en NRC Handelsblad werken al incidenteel samen ten bate van het digitale kanaal HollandDoc van de VPRO. Daarop waren eerder lezingen en publieksdiscussies van de krant te zien.

De samenwerking op het publieke net is nieuw. De redactie van de vrijdagse bijlage Boeken draagt ideeën aan voor boeken, gasten en thema's voor het televisieprogramma. De eindverantwoordelijkheid berust bij de VPRO.