Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Weer

Internet Voorkeur

Waar is Rita?

Het Amerikaanse meteorologische instituut National Oceanic & Atmospheric Administration (NOAA) onderhoudt een aantal nuttige websites over Rita en andere tropische stormen in en rond de Verenigde Staten. Op de Storm-Trackerpagina's is het verloop van onder meer de orkaan Rita te volgen. Er zijn adviezen aan de bevolking, kaarten en satellietbeelden. Het National Hurricane Center, een onderdeel van de NOAA, geeft achtergrondinformatie over orkanen. De NOAA heeft bovendien een speciale themasite over de grote storm die 105 jaar geleden het Texaanse stadje Galveston verwoestte. Op 8 september 1900 werd het op een eiland gelegen havenstadje grotendeels verwoest door een orkaan; 6.000 tot 12.000 mensen werden gedood.

Ook de Nederlandse weersites van het KNMI en Meteoconsult besteden aandacht aan de orkaan Rita. Op de website van het KNMI staat onder meer een kaart van de zuidoostkust van de VS met tientallen orkanen.

www.stormtracker.noaa.gov

www.nhc.noaa.gov

www.noaa.gov/galveston1900

www.knmi.nl en www.weer.nl

Deze sites zijn ook te vinden via www.nrc.nl/media