Gino

Een boot op de Maas, tegenover Hotel New York. Het is een romantische plek om elkaar te ontmoeten, geven Runaldo van Ommeren (48) en Gwenda Oversluizen (31) toe. Gwenda, in het dagelijks leven receptioniste: ,,Er was een groot feest bezig op die boot. Ik stond met een glas wijn en een lolly in mijn handen te dansen, toen Runaldo me aansprak.'' Runaldo, werkzaam in een coffeeshop: ,,Zij was daar met vriendinnen, ik met vrienden. We hadden elkaar nog nooit gezien.''

Er lag een dik pak sneeuw, toen ze begin maart voor het eerst afspraken. Runaldo kwam Gwenda oppikken bij het postkantoor, maar zag hoe ze van de zenuwen in een verkeerde auto stapte. Toen Gwenda Runaldo's auto had gevonden, besloten ze lekker thuis te blijven. Binnen een maand woonden ze samen, bij Runaldo, op de Kop van Zuid. Gwenda: ,,Ik heb mijn eigen huis wel aangehouden.'' Haar Maltezer Leeuwtje Gino is ze wel kwijt, definitief, aan Runaldo. ,,Gino is gek op hem'', giechelt ze.

Runaldo's verliefdheid ,,begint nu pas echt te bloeien'', vertelt hij. ,,Ik heb al veel bagage, veel in de liefde meegemaakt. Ik ben heel voorzichtig begonnen.'' Runaldo vindt zichzelf ,,een heel moeilijk mens'' – ,,Neeeeej!'' roept Gwenda – ,,en Gwenda kan daar goed mee omgaan.'' Runaldo vindt het haar mooiste eigenschap. ,,Als ik chagrijnig ben, reageert zij op zo'n manier dat ik denk: Runaldo, doe toch even normaal!'' Gwenda vindt het leuk dat Runaldo haar altijd aan het lachen maakt. Maar het belangrijkste is dat hij er ,,altijd'' voor haar is. Gwenda is even stil en kijkt Runaldo aan. ,,Ik vertrouw hem.''

Er is ook een probleem, een issue, aldus Runaldo. Kinderen. Runaldo heeft al een dochter van 16. ,,En ik wil niet nog meer kinderen.'' Gwenda heeft nog geen kinderen, maar wil ze graag. Hun leventje is wel al wat `burgerlijker'. Ze gaan minder uit, vinden het leuk om samen te koken. ,,BB met R, bruine bonen met rijst'', vertelt Runaldo. Dat ze misschien geen kind krijgen, samen, zien ze nu nog niet als een groot probleem. Gwenda: ,,Voorlopig hebben we Gino.''

Dit is het derde portret uit een serie.