www.nrc.nl

Vandaag op www.nrc.nl een nieuwe aflevering van de schaakrubriek die Hans Ree tweemaal per week schrijft. Onderwerp: wonderkinderen.

,,Het woord wonderkind wordt nog wel eens gebruikt in de schaakwereld, maar niet serieus meer, want het is al gewoon geworden dat kinderen heel goed kunnen schaken, en eigenlijk ook zo begrijpelijk dat het geen wonder meer genoemd kan worden. (...)

,,De Chinese schaakbondscoach Liu Wenzhe publiceerde in 1991 een artikel met de titel: `Het Chinese fenomeen komt er aan door bergen te verplaatsen en zeeën terug te zwiepen.' In het vrouwenschaak hebben de Chinezen inderdaad bergen verplaatst en zeeën gezwiept, maar bij de mannen is de vooruitgang minder spectaculair geweest. (...) De nieuwe Chinese bergenverplaatser is Wang Hao, zestien jaar oud.''

Internet voorkeur

De rubriek Internet Voorkeur die dagelijks in de krant verschijnt is ook op de website te zien. De links zijn aanklikbaar. De rubriek uit de krant van donderdag: op zoek naar schilderijen van Rembrandt.

Mediapagina's

Op de website discussiëren bezoekers over de nieuwe mediapagina's van deze krant. Onder andere over de vraag wie er naar Talpa kijkt, favoriete weblogs en waar de kinderen naar kijken. Niet iedereen is gecharmeerd van de nieuwe selectie van televisiekanalen: ,,Prachtige nieuwe lay-out. Alleen jammer dat de programmering van Eurosport is afgevoerd. Voor mij mag Talpa wel weer verdwijnen.'' (G. Bouwman).