Televisie Overige Films

Loverboy (Lodewijk Crijns, 2003, Nederland). Mislukte Telefilm met soapacteurs, een modieuze vormgeving en andere vlotte maniertjes. Tienermelodrama over de verlokkingen van de prostitutie, dat niet reflecteert op de clichés, maar er unverfroren zelf in meedeint. Ned.3, 20.30-22.00 uur

.The Thin Red Line (Terrence Malick, 1998, VS/Canada). Regisseur Malick, voormalig filosofiedocent, beschouwt bijna drie uur lang de universele, bijna mystieke absurditeit van krijgsheldendom, van Homerus tot Kosovo. In Berlijn met Gouden Beer bekroonde prestigeproductie draait om de slag, anno 1942, om het Melanesische eiland Guadalcanal. Topzwaar, vaak quasi-artistiek geneuzel. Met Sean Penn, Nick Nolte, Ben Chaplin, John Cusack, John Travolta en George Clooney. RTL7, 22.10-1.20 uur

.Good Will Hunting (Gus Van Sant, 1997, VS). Lucratieve feelgood movie over wiskundig genie annex onhandelbare verschoppeling (Matt Damon). Therapie van begripvolle Robin Williams heeft alom heilzaam effect. Ook met Ben Affleck. Net5, 22.25-0.40 uur

.Sweet Sixteen (Ken Loach, 2003, Engeland/Duitsland/Spanje). Politiek gemotiveerd arbeidersmelodrama van Loach. Zestienjarige protagonist jaagt vergeefs de droom van een gelukkig gezinsleven na, terwijl moeder nog in de gevangenis zit en stiefvader hem het huis uit schopt. Canvas, 23.10-0.55 uur

.Meisje (Dorothée van den Berghe, 2002, België/Nederland). Van de eerste tot de laatste scène is dit speelfilmdebuut een film over vrouwen. Door hen te betrappen op de intiemste momenten (naakt, op het toilet, dansend, masturberend, dronken, vrijend) leren we de personages beter kennen. De moed van de actrices (Charlotte Vanden Eynde, Els Dottermans, Frieda Pittoors) maakt Meisje tot een uitzonderlijke film. Scenario over zwijgzaam meisje dat vanuit de provincie naar Brussel komt, doet minder terzake. Ned.3, 23.40-1.15 uur