Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Radio Voorkeur

Llinke soep. Radio met ballen! Een radiomagazine over praktisch idealisme voor de jonge luisteraar van de nieuwe omroep Llink. Vast onderdeel in het programma is de realityserie Big Bother. In Big Bother wordt een groep studentes in een Utrechts studentenhuis langere tijd gevolgd in hun poging zo idealistisch mogelijk te leven. Biologisch eten, dierproefvrije make-up, auto laten staan, vrijwilligerswerk doen, et cetera. Een serieuze opdracht, gebracht met een flinke dosis humor en zelfspot. Verder aandacht voor V-day, het jaarlijkse vegetarisch festival. Radio 1, 20.04-21.04 uur

De avonden. Roel Bentz van den Berg in gesprek met tekenaar Peter Pontiac over zijn huiver om zijn al decennia lang bestaande voornemen een boek over de dood te maken in daden om te zetten. Anton de Goede analyseert in de Levende Dichters Almanak samen met een dichter een gedicht.

Verder praat Bentz van den Berg met wisselende gasten over recente boeken, films en tentoonstellingen. Met regelmatige bijdragen van onder anderen Thomas Verbogt, Maartje Somers, Dirk van Weelden, Joyce Roodnat en Hans Goedkoop. 747 AM, 20.02-23.02 uur