Nederland sterk aanwezig op festival in Milaan

De Italianen kunnen binnenkort uitgebreid kennismaken met Nederlandse theatermakers, filmregisseurs, schrijvers en beeldend kunstenaars. Op het festival Milanoltre wordt Nederland de eerste helft van oktober vertegenwoordigd door onder anderen schrijver Kader Abdolah, de filmmaker Albert ter Heerdt met Shouf shouf habibi!, de componist Michel van der Aa met One en theatergroep Made in da Shade met de voorstelling Scarfaced. De negentiende editie van Milanoltre waar ook kunstenaars uit Groot-Brittannië, Canada en Egypte van de partij zijn, heeft dit jaar de titel `Migratie, van land tot land, van lichaam tot lichaam'. Oorspronkelijk wilde het festival enkele films van Theo van Gogh vertonen, maar de organisatoren hebben daarvan afgezien omdat de politieke lading de artistieke dreigde te overstemmen. In Italië is een politiek debat ontstaan over de film Submission, die Van Gogh samen met VVD-Kamerlid Hirsi Ali maakte.