Internet Voorkeur

Kijk naar je eigen crash. Het was een echte horrorfilm die de passagiers deze week aan boord van vlucht Jetblue 292 voorgeschoteld kregen: ze keken live naar hun eigen noodlanding, die uitgezonden werd door landelijke televisiestations. Via de satellietontvangers aan boord van de Airbus 320 zagen 140 passagiers hoe ze dreigden te crashen op het vliegveld van Los Angeles. Sommigen begonnen te bellen en sms-berichten te versturen naar familieleden. Er vielen geen gewonden. De passagiers over hun bizarre inflight movie: edition.cnn.com/2005/US/

09/22/airliner.emergency.ap/

Ziektekostenmeter. Op 1 januari 2006 krijgt Nederland een nieuwe zorgverzekeringswet. Mensen zijn onzeker over wat er staat te gebeuren en kijken met argwaan naar de verwachte kosten. KRO Reporter introduceert de website www.denulmeting.kro.nl, waar bezoekers kunnen uitrekenen wat ze komend jaar moeten gaan betalen. De prognose is gebaseerd op de cijfers die op dit moment al bekend zijn. Op de website staat een dossier met artikelen, interviews, videoreportages en discussies. De redactie volgt een jaar lang zestien huishoudens uit alle lagen van de samenleving.

www.denulmeting.kro.nl

Deze sites te vinden via www.nrc.nl/media