Geen poema, maar een kat

Deze week ontstond opnieuw opschudding rond de poema, die nu een Europese wilde kat lijkt te zijn. Dat zouden foto's bewijzen van natuurfotograaf Otto Faulhaber. Afgelopen maandagmiddag maakte hij op de Veluwe honderden foto's van een reuzenkater. Otto zegt dat dit de poema is waarnaar werd gezocht. ,,Ik kan me goed voorstellen dat mensen al die tijd dachten dat het een poema was. Hij heeft gelige ogen en als je hem recht aankijkt, lijkt hij erg op een lynx.'' Deze wilde kat zou, als je zijn staart meerekent, 90 centimeter lang zijn. Marc Daamen, bioloog van Burgers Zoo, zegt dat de grootte van een dier dat heel ver van je af staat, maar moeilijk in te schatten is. Hij heeft de foto's van Otto gezien. ,,Het is aannemelijk dat dit de poema is waar deze zomer zo driftig naar werd gezocht'', zegt Marc. ,,Maar je kunt nooit helemaal uitsluiten dat er niet toch ergens...'' Nee, het zal toch niet?