Bokskampioen VS Johnson (35) dood door hersenletsel

Oud-wereldkampioen boksen Leavander Johnson is gisteren overleden in een ziekenhuis in Las Vegas. Hij was daar afgelopen weekeinde heengebracht met een hersenbeschadiging na een wedstrijd. Johnson werd zaterdag met spoed geopereerd nadat hij in Las Vegas zijn wereldtitel lichtgewicht verloor aan de Mexicaan Jesus Chavez door technisch knockout. De 35-jarige Amerikaan klaagde in de kleedkamer over hoofdpijn en zakte in elkaar. Johnson behaalde 35 zeges als profbokser met 26 knockouts, naast vijf onbesliste partijen en twee nederlagen. Het gevecht tegen Chavez was het eerste waarin Johnson zijn titel verdedigde. In de tiende ronde kreeg hij een medische check-up. De ringarts keurde hem goed. Zij deed dat ook nadat de arbiter het ongelijke gevecht na 38 seconden in de elfde ronde had afgebroken.