Boksen

Ik zit sinds 1 dag op boksen op de Albert Cuyp. Dat is een van de oudste boksscholen van Amsterdam. Ik heb jarenlang op voetbal gezeten. Op een gegeven moment werd er meer gevochten dan gevoetbald, dus ik dacht laat ik maar op boksen gaan dan kunnen we tenminste elke keer vechten. Het trainen is heel erg zwaar, het is een van de zwaarste trainingen. Ik weet nog niet of ik wedstrijden ga doen. Het lijkt me wel verstandig om dat niet te doen, want daar kom je niet zonder wonden vandaan. Dus dat bewaar ik tot ik wat ouder ben. Bij het trainen ga je wel eens tegen elkaar boksen. Dat noemen ze sparren. Je mag dan niet tegen het hoofd slaan. Het lijkt me wel erg spannend om tegen iemand anders te boksen. Ook al is het maar sparren. Ik vind boksen wel leuker dan kickboksen, omdat je minder snel geblesseerd raakt. Het is ook leuk om op die school les te krijgen, want die is dicht bij mijn huis. Dat is wel lekker, want dan hoef je niet ver te fietsen als je helemaal uitgeput van het trainen bent. Ze zeggen dat het een aggresieve sport is, maar dat valt heel erg mee. Ik bedoel, ik heb nog nooit iemand ruzie zien maken met Mike Tyson.

Eigen vechtnieuws van Kester Mulder,

14 jaar, uit Amsterdam