Bod Tele2 mogelijk afgeketst

Tele2 trekt zijn bod op Versatel in als de overname door een gerechtelijke uitspraak wordt geblokkeerd. Dat werd gisteren duidelijk tijdens een rechtszaak van vijf investeringsmaatschappijen tegen telecombedrijf Versatel, Tele2 en Versatels grootaandeelhouder Talpa.

De investeringsmaatschappijen eisen onder meer dat de geplande verkoop van de Duitse activiteiten van Versatel voorlopig niet door mag gaan. Maar als die verkoop niet doorgaat, gaat de hele deal niet door, zei Versatels advocaat A. Leijten gisteren. De advocaat van Talpa zei gisteren dat als de rechter de eisen van de investeringsmaatschappijen zou honoreren, het `feitelijke gevolg' zou zijn dat het bod afketst.

Topman L. Jarnheimer van Tele2 zei twee weken geleden al dat de overname alleen `ergens op sloeg' als Versatel-Duitsland meteen kon worden verkocht. Als de overname van Versatel mislukt, zei Jarnheimer de 1,3 miljard euro die hij (inclusief de Duitse activiteiten) voor Versatel overheeft in een ander land te investeren.

De investeringsmaatschappijen vinden Tele2's bod van 2,20 euro te laag, maar het bedrijf herhaalde gisteren het bod niet te verhogen.