Billenritme van poezenpoppen

Op nummer 2 van de Top 50 staat deze week het liedje `Don't Cha' van de Amerikaanse zangeressen Pussycat Dolls. Het is voor het eerst dat we in Nederland van deze zangeressen horen.

Dat komt doordat ze altijd in Amerika bleven. Ze zijn daar zo beroemd dat ze al een eigen kledinglijn hebben. Aan een eigen parfum wordt gewerkt.

Er is maar één geur waar dat parfum naar kan ruiken: zweet. Want de zangeressen van Pussycat Dolls dansen zo druk dat ze flink zullen transpireren. Daar staat tegenover dat ze niet veel aan hebben. Ze zien eruit alsof ze met hun kleren aan door het prikkeldraad zijn gekropen: afgescheurde rokjes, halve broeken en geladderde panties.

The Pussycat Dolls bestaan sinds 1995. Zes danseressen besloten toen samen een show op te voeren. Hun wilde shows werden populair, vooral omdat Christina Applegate (actrice uit Married With Children) en Carmen Electra (actrice uit de film Starsky & Hutch) meededen. Imiddels is de bezetting veranderd. De danseressen heten nu Nicole Scherzinger, Jessica Sutta, Carmit Bachar, Ashley Roberts, Kimberly Wyatt en Melody Thornton. Ze dansen niet alleen, ze bedachten dat ze ook konden zingen. Of ze dat goed kunnen is in het nummer `Don't Cha' niet echt te horen, want ze kletsen steeds door elkaar heen.

Daardoor is het een vrolijk nummer geworden. Want de zes Pussycat Dolls (`Poezenpoppen'?) zijn heel tevreden met zichzelf. Ze vertellen hier hoe leuk, wild en heftig ze zijn. Ze vinden zichzelf zo geweldig dat ze denken dat iedere vrouw wil zijn zoals zij, en dat iedere man hun als vriendin wil hebben. Ja, dan heb je het wel getroffen.

Dus zingen ze: `Don't cha wish your girlfriend was hot like me/ Don't cha wish your girlfriend was a freak like me/ Don't cha wish your girlfriend was raw like me/ Don't cha wish your girlfriend was fun like me' (`Don't cha' is hetzelfde als `Don't you' maar dan snel uitgesproken). Dat betekent bij elkaar iets als: `Zou je niet willen dat je vriendinnetje zo wild, maf, ruig en leuk als ik was?'

In de clip zie je ze onder het zingen steeds op hun eigen billen slaan. Alsof die klappen het ritme van het liedje vormen. Zo hebben we nu, na de billendans (bubbling) en de billenclip (zo ongeveer alle hiphop-clips) ook het billenritme.